Att skapa mötesplatser för skogliga frågor är något som är viktigt för stiftelsen. Då allt fler använder sig av LinkedIn för professionella samtal har också World Forest Forum Foundation nu valt att finnas där. Där kommer vi att dela intressanta inlägg och uppmärksamma spännande initiativ som andra eller stiftelsen gör.

På LinkedIn kan också oväntade samtal uppstå som leder till konkret handling. Ett exempel på det är när Lisa Wärn, vd på Svea Green Foundation, tog kontakt med Janne Wejdmark, grundare för WFF.

– Av en slump fick jag upp Janne på LinkedIn som en möjlig intressant kontakt och då skickade jag en förfrågan. Efter det dröjde det inte länge förrän Janne tog initiativ till ett möte och då upptäckte vi att vi båda drivs av att hitta nya lösningar på de stora utmaningar vi står inför genom samarbete och öppenhet. Det ledde till att vi nu samarbetar i ett jättespännande forskningsprojekt ihop, säger Lisa Wärn.

Första samtalet ledde snabbt vidare till ett konkret forskningsprojekt för att utveckla den biologiska mångfalden som leds av Aleksandra Holmlund. Projektet är ett samarbete mellan WFF, SLU och Svea Green Foundation.

Följ gärna World Forest Forum Foundation på LinkedIn »