Spännande lösningar för en hållbar framtid

Vår idé är enkel och samtidigt världsomfattande. Vi ska tillsammans med våra partner, skogsägare, finansiärer, forskare och entreprenörer bli bättre på att ta tillvara skogen och allt det som kan göras av skogen. Vi ska utveckla nya produkter och tjänster baserade på skogen och trä som en evigt förnyelsebar råvara. Vi ska utveckla nya sätt att uppleva skogen. Vi ska utveckla nya sätt att äga och förädla skog. Och vi ska skapa nya företag och jobb för alla dem som bor i skogsregionerna.

Många gör redan detta men det går för långsamt. Många fina idéer saknar finansiering, fastnar i företagens korridorer, trasslar in sig i myndigheternas pärmar, blir PM och skrivelser, utreds i evighet men når aldrig den rika myllan där de kan gro och växa till något nytt och livsviktigt för mänskligheten.

Hållbar framtid genom nya produkter

Vi börjar i byn Granö, i Västerbotten, i norra Sverige. Vi är vår verkstad. Här kan vi gå från ord till handling på en förmiddag. Vi diskuterar vid frukostbordet, bestämmer vad vi ska göra, öppnar dörren och går ut i skogen – och gör det vi sagt. Och ser hur det fungerar. Det kan vara allt från att sätta trädplantor på ett nytt sätt, använda trä istället för andra råvaror eller att göra skogen tillgänglig som friskvårdsområde för många, många fler. Eller varför inte lära ut hur man använder tio olika trädslag för att bygga ett hållbart hus.

Vårt mål är att hitta lösningar som fungerar lokalt i Granö – för att sedan få dem att fungera i resten av världen.

En hållbar framtid där trä ersätter plast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av intressanta nyheter från vårt arbete.